28 Eylül 2010

yüz kontürleme,burun inceltme...

resimleri büyültmek için tıklayın..
kontürleme;kontürleme işlmei,teninizden 1 veya 2 ton daha koyu bir mat (çünkü,parlayıp -ışıldayan bir kontürleme,yapmacık ve doğallıktan uzak durur)bronzer-pudra veya fondöten vb malzemeleri kullanarak yapılır..
uygun bir fırça yada parmak uçlarımız yardımı ile yüzümüzü belirlenen hatlar üzerinden kontürleyebiliriz...daha çok yuvarlak yüzlü insanların tercih ettiği bir tekniktir..
kemikli yüz yapısına sahip iseniz,dahada belirginleştirmek için yapabilirsiniz ama fazlası iskeletinizi ortaya çıkarmasın (mesela ben :) şimdi resimleri inceleyip-takip ederek anlatıma -uygulamaya geçelim... resmimdeki siyah oklar,kullanacağımız mat(koyu) olan bronzer-pudrayı uygulayacağımız hatları belirtiyor...
kırmızı oklar ise;yüzümüzü aydınlatacağımız(açık)aydınlatıcı-pudrayı uygulayacağımız hatlarımızı gösteriyor..
mor ok ise;resimdeki daire içine alınan allığımızın sürüleceği bölge...(işlem bitiminde dilerseniz,hatları yumuşatmak -dağılımını sağlamak ve yüzünüzü renklendirmek için ,çok hafif dokunuşlar ile belli bölgelerinize allık uygulayabilirsiniz.. bu da doğal görünüm sağlamış olacaktır..;)
gelelim püf noktalara; ten rengimizden koyu olan pudra ile,yanakları içeri çektiğimizde oluşan hat üzerinden -kulaklara doğrudaha YOĞUN olmak üzere sürüyoruz.ağımza doğru gelen hatta yoğunlu vermiyor ve çok yaklaşmıyoruz...(resimdeki oklar sizi yönlendirsin,kendi kemik ve yüz yapısına kıyasla)
Sonrasında belirlenen oklara aydınlatıcı -allık uyguluyoruz,alın - çene ve burun bölgesi içinde resimlerden faydalanarak uygulamaya çalışıyoruz..aman dikkat!!!burun ucuna koyu yani mat olan malzememizi uyguluyoruz,aksi halde,aydınlatılmış ve ışıldayan burun ucu ,burnunuzu olduğundan büyük gösterecekir;)
gözde ise,göz altı-kaş altı-göz pınarlarıaçık tonu kullanarak aydınlatılıyor.. dudak üstü aydınlatılması ise ,neden demeyin,o hattı vurgulamak ve ,az da olsa büyük gösterebilmek için ...
bildiklerimi naçizane ,anlatabildiğim kadarı ile ve resimli uygulamalarım dahilinde anlatmaya çalıştım ,umarım faydalanırsınız...

3 yorum:

Bu da Benim Güncem dedi ki...

zatennn kemikli bir yüzün var çok şanslısın bu konuda kontr falan derdin olmamalı:)

Unknown dedi ki...

evet sochic,ben bu yöntemi uygulamıyorum kendime ...uygulayınca iskelet hatlarım çıkar :)))

kozmetikperisi dedi ki...

Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler :)